Nose Work

Nose Work – Nybörjarkurs, utskriftsvänlig inbjudan se här

Nose Work – Nybörjarkurs FULLT

Startar onsdagen 19/2 kl 18.00 – kl. 20.30 

och fortsätter jämna veckor samma dag och tid sammanlagt 6 tillfällen.

 

Nose Work är inspirerad av de utmaningar som professionella sökhundsekipage möter i sitt dagliga arbete inom till exempel tullen och polisen. Nose Work grundades i USA av tre professionella specialsökstränare. Deras målsättning var att ge sällskapshundar och deras ägare ett roligt och lättillgängligt sätt att aktivera sig tillsammans genom sökarbete. Nose Work använder sig av verklighetstrogna sökmiljöer och kan genomföras i princip var som helst.

 

I Nose Work får hunden använda sitt främsta sinne, nosen. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer.

Då hunden arbetar under lugna och kontrollerade former kan den få stärkt självförtroende. Därför kan Nose Work vara en utmärk tränings- och tävlingsform för hundar med problembeteenden.

Då doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans.

 

Nose Work kräver varken avancerad eller kostsam utrustning. Det är en aktivitet som ALLA hundar från 4 månader och äldre tillsammans med sin hundägare, gammal som ung, kan ägna sig åt. Det som behövs är ett intresse för nosarbete och framför allt att man vill ha roligt med sin hund.

 

Nybörjarkurs

Vi börjar inlärningen med hjälp av godis och det första doftämnet (eukalyptus) introduceras vid andra kurstillfället. Hunden söker efter doften i kartonger och andra behållare samt inomhus på olika ställen.

 

Instruktör: Tina Björnberg, certifierad Nose Work instruktör genom Svenska Nose Work Klubben

 

Pris: 1.100 kr + medlemskap i Gagnef-Floda Brukshundklubb.

När du fått besked om att du fått plats på kursen ska kurs- och medlemsavgift betalas in på

Bg 5933-2841 senast en vecka innan kursstart. Märk inbetalningen med namn och NW-kurs. Hunden måste vara vaccinerad enligt SKKs regler.

Är det någon av kursdeltagarna som har svårt att hinna till kl 18.00 pga arbetstider kan vi skjuta fram kurstiden till kl 18.30 – kl 21.00.

 

Undrar du över något angående Nose Work-kursen maila nosework@g-fbk.se eller ring Tina

073-073 40 61.